Foreningen er beliggende i Aarhus og bygger på et grundlag af dannelse og folkeoplysning, tilgængeligt for alle med interesse herfor. Derfor vil vi i Paradigmeskiftet skabe en lang række af løbende, åbne arrangementer såsom kurser, foredrag og undervisning for interesserede i hele Aarhus om omegn, såvel som landsdækkende, digitale arrangementer. Især med fokus på de områder som har en sammenhæng med vores øvrige aktiviteter og fagligheder.
Vi er altså i de tidlige dagtimer en skole for sårbare unge, og herefter en åben folkeoplysende skole (og aftenskole) med halvårsprogrammer. Lige nu er vi ved at lægge sidste hånd på programmet for foråret 2025.
Folkeoplysningen og vores kurser, debatarrangementer og undervisning tjener ikke kun som en platform for uddannelse og oplysning, men også som et middel til at bygge fællesskab og forståelse blandt deltagerne, fagfolk og pårørende. Ved at oplyse om de spørgsmål og temaer som fylder i mennesker, arbejder vi som forening aktivt for at nedbryde stigma og fremme en mere inkluderende samfundsforståelse. Vi tror på at folkeoplysning kan være med til at styrke følgende områder:
1. Uddannelse og oplysning: Folkeoplysning giver adgang til uddannelse og oplysning for alle, uanset baggrund eller sociale status. Ved at tilbyde kurser og aktiviteter inden for en bred vifte af emner, herunder om psykologi, psykiatri, filosofi, historie, iværksætteri og samfundsforhold, kan mennesker med sårbarheden tæt på livetopbygge viden og færdigheder, der styrker deres deltagelse i samfundet.
2. Skabe fællesskaber: Folkeoplysning tilbyder mødesteder, hvor mennesker kan møde ligesindede, dele erfaringer og støtte hinanden. Dette bidrager til at skabe fællesskaber og netværk, som kan være afgørende for at overvinde isolation og styrke følelsen af tilhørsforhold til samfundet.
3. Empowerment: Ved at give mennesker mulighed for at udtrykke sig og deltage aktivt i diskussioner og beslutningsprocesser, kan folkeoplysning styrke ens følelse af empowerment. Dette kan omfatte at tilbyde kurser i kommunikation, lederskab og iværksætteri, som giver dem redskaberne til at forfølge deres rettigheder og påvirke samfundsforholdene til deres fordel.
4. Inklusion og diversitet: Folkeoplysning fremmer en kultur af inklusion og diversitet ved at tilbyde et mangfoldigt udvalg af kurser og aktiviteter, der afspejler samfundets forskellige interesser og behov. Ved at inkludere mennesker i kontakt med Paradigmeskiftet i planlægningen og gennemførelsen af disse aktiviteter kan folkeoplysningen være med til at nedbryde barrierer og skabe et mere åbent og inkluderende samfund.
Samlet set spiller folkeoplysning en central rolle i at styrke sårbare menneskers deltagelse i samfundet ved at tilbyde uddannelse, skabe fællesskaber, fremme empowerment og fremhæve inklusion og diversitet.
Ja det lyder kedeligt og unødvendigt.
Men vi lover kun at sende mails, når der virkelig sker noget af betydning.