Vi inviterer erhvervslivet til at deltage i et unikt socialt projekt, der giver sårbare unge i Aarhus og omegn en mulighed for at transformere deres (ofte svære) livserfaringer til styrke og forandring, i mens de træder tættere på arbejdsmarked og erhvervsliv.
Paradigmeskiftet, en frivillig forening, tilbyder konteksttilpassede undervisningsforløb og støtte, som hjælper unge med at blive sociale, digitale og teknologiske iværksættere.
Vi søger virksomheder, der ønsker at støtte de unges forandringsmuighed og samtidig nå virksomhedens sociale ESG-mål. Ved at købe x antal fripladser til sårbare unge kan I bidrage direkte til deres udvikling og trivsel, og potentielt set få nogle af de absolut mest loyale medarbejdere på den lange bane, som arbejder specifikt indenfor jeres område. Køb af fripladserne kan nemlig henstilles konkret til eksempelvis vores forløb “Level Up Gaming & Technology”.
Som en del af samarbejdet tilbyder vi at lave ESG-afrapporteringen for det sociale område, hvilket giver jer en klar og dokumenteret indsats i jeres rapportering. Her er der ingen luftkasteller, men klare tal – og målbare resultater.
Vi trækker nemlig vigtige data på vores forløb fra Danmarks Statistik hvert år, hvor vi sammenligner forskellige parametre med kontrolgrupper.
Fordele ved at samarbejde med os:
Paradigmeskiftet bygger på en vision om at ændre tilgangen til sårbare unge ved at fremhæve deres iboende styrker og erfaringer. Vi tilbyder et trygt og inspirerende læringsmiljø, hvor unge kan udvikle deres potentiale.
Vi håber, I vil være med til at gøre en forskel. Sammen kan vi skabe store forandringer.
Afrapportering af sociale mål i ESG (Environmental, Social, and Governance) er en vigtig del af en virksomheds ansvar over for sine interessenter og samfundet som helhed. Vi har skræddersyet vores partnerskaber med erhvervslivet til nedenstående, som er en del af, hvordan ESG-kravene skal dokumenteres og opfyldes:
Identifikation af sociale mål:
Før afrapportering skal virksomheden identificere sine sociale mål. Disse mål kan eksempelvis omfatte diversitet og inklusion, samfundsengagement i det lokale, uddannelse og udvikling, menneskerettigheder m.m. Alle disse målsætninger kan vi leve op til, da projektet og organisationen er så sammensat og mangefacetteret som det er tilfældet.
Feedbackmekanismer, benchmarking og dataindsamling og analyse:
Da vores projekt bygger så meget på indhentning af data fra CPR-registeret på vores deltagergruppe og sammenholdes med kontrolgruppe, bliver det meget tydeligt, hvilken forskel I gør hos os.
Ikke blot kan I notere, at I giver x antal unge et forløb hos os årligt – I kan også dokumentere effekten.
Rapportering og kommunikation:
Når data er indsamlet og analyseret, skal virksomheden rapportere disse oplysninger klart og gennemsigtigt.
Her kan vi udover en årlig rapport, supplere med løbende opdateringer og case studies om de sociale initiativer. Ligeledes kan vi være behjælpelige med opslag til sociale medier, fotos, videoer m.m.
Interessentmøder: Vi tilbyder transparentsmøder, hvor vi præsenterer årets resultater, budget og indsigter.
Paradigmeskiftet bygger på en vision om at ændre, hvordan man skaber løsninger for unge mennesker, som har haft sårbarhed og udsathed tæt inde på livet. Noget som kan ramme os alle. I ordet “paradigmeskiftet” ligger både det skifte, der er behov for at lave i dele af social- og beskæftigelsespolitikken, og dermed har relevans for, hvordan unge henvises til forløb af eksempelvis jobcenteret. I begrebet ligger også det paradigmeskifte, man kan lave i eget liv med de rette værktøjer og muligheder. Et skifte, som understøttes af forskning og praktisk viden fra området. Nemlig en viden om, at med øget tillid, medbestemmelse, handlekraft og erfaringsopbygning udvikler mennesket sig.
Paradigmeskiftet er således et ønske om at se på “sårbare unge” på en anden måde, nemlig med troen på, at deres livserfaringer, uanset hvor svære og komplekse de måske er, kan bruges til at skabe store forandringer i eget og andres liv. Vi tror nemlig på, at en historie med sårbarhed bag sig ofte også giver indsigt, kunnen og empati.
Vi vil gerne være med til at vise vejen til de værktøjer, som kan skabe forudsætningerne for at skabe store ting. Vi vil gerne tro på, at tillid, deltagelse, (ud)dannelse, gensidige forventninger og opbakning er vigtigere end faste rammer, kasser og ensrettede krav.
Vi vil i bund og grund gerne være med til at understøtte en ny generation af forandringsskabere – unge som med en omfattende livserfaring tidligt i livet kan skabe nogle helt nye rammer. Ikke blot for sig selv, men ofte også for andre. Hjælper vi disse unge med at få fodfæste som iværksættere, foreningsudviklere, studerende, ansatte eller ledere, så vil hele samfundet få gevinst herfra.